16.

Sykkel-VM

16. - 24. September 2017 Sykkel-VM

Sykkel-VM


For andre gang var Norge vertskap for et av de største internasjonale sykkelarrangementene i verden. 16.–24. september 2017 ble sykkel-VM arrangert i Bergen by. Bergen 2017 var ansvarlig for planleggingen og organiseringen bak UCI Road World Championships 2017.

Sykkel-VM

Sykkel-VM


Fra 16.–24. september arrangeres sykkel-VM i Bergen. Bergen 2017 er organisasjonen som er ansvarlig for planleggingen og organiseringen av UCI Road World Championships (Sykkel-VM) i Bergen 2017. For andre gang skal Norge være vertskap for et av de største, internasjonale sykkelarrangementene i verden – Sykkel-VM.

Sykkel-VM - bilde 2 Bergen 2017/Tom Gulbrandsen

Bergen 2017 er organisasjonen som er ansvarlig for planleggingen og organiseringen av UCI Road World Championships Bergen, Norway 2017. For andre gang skal Norge være vertskap for en av de største, internasjonale sykkelarrangementene i verden – Sykkel-VM. Det har siden 2011 vært et tett samarbeid mellom Norges Cykleforbund (NCF), Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og nabokommunene Askøy, Fjell, Sund og Øygarden med planleggingen av dette fantastiske arrangementet. Bergen 2017 sin visjon er å organisere et spektakulært, inspirerende og populært sykkel-VM. Dette skal oppnås med verdiene glede, samhold, helse og ærlighet. Sykkel-VM består av 12 konkurranser over 9 dager, flere publikums- arrangementer og et omfattende kulturprogram. Det konkurreres i tre disipliner; lagtempo for profflag, individuelle temporitt og fellesstart. I de to sistnevnte er det fem klasser, junior K/M, U23 M og elite K/M. Mesterskapet er det største sommeridretts- arrangementet Norge kan være vertskap for.