HANSECHEF

Home HANSECHEF
Tørrfisk vil være blant ingrediensene kokkene skal konkurrere med. Foto: Toril Berle Schalck

Tørrfisk vil være blant ingrediensene kokkene skal konkurrere med. Foto: Toril Berle Schalck

hansechef-logoHansadagene i Bergen vil innføre et nytt program, nemlig en kokkekonkurranse som vil finne sted fredag 10. juni under arrangementet.

Bergen har nylig fått status som UNESCO gastronomiby og mat vil ha en sentral plass under Hansadagene.

Kokkekonkurransen vil ta utgangspunkt i de typiske hanseatiske ingrediensene, tørrfisk og sild, i tillegg til at man vil markere at det er 500-årsjubileum for den tyske renhetsloven for øl.

Konkurransen finner sted på Hansamarkedet, fredag 10. juni. Kokkene vil få utdelt tre ingredienser som de skal jobbe med; utvannet tørrfisk, sild og øl. De vil også få ukjente grønnsaksingredienser som må være med.

Deltakerne vil ha 30 minutter på seg til å planlegge en meny og vil så ha to timer på seg til å forberede tre  småretter til 12  personer.

Bli med!

Det er ikke lengre mulig å melde seg på konurransen. Dersom du har spørsmål, kontakt  hansechef2016@gmail.com

 

Konkurransen er et samarbeid med Bergenskokkenes Mesterlaug.

Les også Klart for hanseatisk kokkekamp

 

 

 

Facebook