HANSEartWORKS

Home HANSEartWORKS

Utstillingen HANSEartWORKS arrangeres for 10. gang i 2016 som en del av de Internasjonale Hansadagene. Årets utgave skjer i samarbeid mellom Bergen kommune og galleriene S12 – galleri og verksted og KRAFT- rom for kunsthåndverk som begge ligger i hjertet av Bergen der de Internasjonale Hansadagene vil utspille seg 9.-12. juni 2016.

 

HanseArtworks plakat

Utstillingen skal bestå av materialbasert kunst fra hansabyer i hele Europa. Utvelgelsen av kunstnere foregår på bakgrunn av innsendte søknader som vurderes av en fagjury bestående av kunstnere i hansanettverket og kuratorene i Bergen. Årets kuratorer, Æsa Björk og Martin Woll Godal, er begge aktive kunstnere knyttet til henholdsvis S12 og KRAFT.

18:00     Åpning             Rådhusgalleriet
18:30     Åpning             S12
19:00     Åpning              KRAFT
19:40     Åpning              Fredriksberg

Rammen for utstillingen

Som et symbol på handel, regelverk og kunstneriske muligheter, inviteres kunstnere innen alle disipliner fra de Hanseatiske byene om å sende inn arbeider med fokus på håndverk og materialitet til HANSEartWORKS 2016 innen det begrensede formatet av en Euro-pal. De kunstneriske arbeidene skal både sendes til utstillingen og stilles ut innen dette formatet. Galleriene vil fungere som containerhavner, og samle, kartlegge, organisere og plassere forsendelsene. I løpet av Hansadagene vil pallene stilles ut på offentlige steder både utendørs og innendørs i byen. Når Hansadagene er over skal et utvalg av disse samles i utstillinger ved S12 og KRAFT som varer ut juli 2016.

Les mer om de deltagende kunstnere her:

  • Matias Jansons , Cesis
  • Barbara Lorenz Höfer, Buxtehude
  • Janno Bergmann, Pärnu

For mer informasjon: 

S12 galleri og verksted
KRAFT – rom for kunsthåndverk
Previous editions of HANSEartWORKS
HANSEartWORKS on facebook

Kontaktinformasjon

Bergen  kommune, Seksjon for kunst og kultur, Vilde Andrea  Brun
(vilde.brun (at) bergen.kommune.no   + 47 555  65 875)
HANSEartWORKS / S12 prosjektleder Bergljot Jonsdottir   (bj (at) s12.no  + 47 911 75 303)

Les også
Ber bergenskunstnere melde seg

 

Facebook