KOMMENDE
EVENTER I BERGEN • 21.

  The Tall Ships Races

  21. juli - 24. juli 2019

  21.–24. juli 2019 blir Bergen for femte gang en av vertskapsbyene for The Tall Ships Races. Byen blir igjen fylt av de vakreste seilskuter som deltar i det årlige internasjonale seiltreningsarrangementet i regi av Sail Training International (STI). Arrangementet ble gjennomført for første gang i 1956, og Bergen var vertskap for første gang i 1993.

  Les mer

TIDLIGERE EVENTER • 2.

  Fjordsteam

  2. august - 5. august 2018

  Når Fjordsteam vender tilbake til Bergen fylles Vågen med et yrende folkeliv, skinnende veteranskip og historiske fjordabåter, musikk og dans, rullende og stasjonære klenodier, og alt det beste vestlandsk kystkultur har å tilby, og nettopp DU er ønsket velkommen! Fjordsteam går av stabelen i Bergen sentrum 2. - 5. august 2018, og dette blir en folkefest som hverken bymann eller stril bør gå glipp av!

  Les mer

 • 28.

  NMF Landsfestival

  28. juni - 1. juli 2018

  28. juni til 1. juli fylles Bergen av tusenvis av korpsmusikanter: Norges Musikkorps Forbund inviterer alle korps og drilltropper til Landsfestival i Bergen 28. juni-1. juli 2018. Det blir feststemning og stor korpsaktivitet over hele byen. Dette vil du ikke gå glipp av – meld deg på!

  Les mer

 • 23.

  Festspillene i Bergen

  23. mai - 6. juni 2018

  Festspillene i Bergen er energi og livsglede, en fest som er utforskende og uredd, men samtidig tilgjengelig og åpen. I 15 festspilldager fra 23. mai til 06. juni 2018 innfører vi en unntakstilstand i byen med nærmere 300 arrangement inne og ute i byrommet.

  Les mer

 • 10.

  Europeisk Orkesterfestival

  10. mai - 13. mai 2018

  10. – 13.mai arrangerer European Orchestra Federation (EOFed) den 11. europeiske orkesterfestivalen i Bergen. 25 orkestre med 1000 musikere fra hele Europa skal fylle byen med musikk, i Grieghallen og på et titalls andre konsertscener. Alle konsertene er gratis!

  Les mer

 • 19.

  METEOR

  19. oktober - 28. oktober 2017

  METEOR er en av Norges mest fremtredende og viktigste internasjonale festivaler for scenekunst. Festivalen har blitt arrangert av BIT Teatergarasjen i oktober annenhvert år siden 2001. De ti dagene festivalen pågår er det mulig å bli kjent med ung, fremadstormende norsk scenekunst ved siden av anerkjente og internasjonale kompanier. Festivalen byr også på seminarer, workshops, sosial mingling og fester som skaper relasjoner og opplevelser for livet.

  Les mer

 • 20.

  Forskningsdagene

  20. september - 1. oktober 2017

  Fra 20. september til 1. oktober blir det igjen forskningsfest i Bergen. Da tar vi forskningen ut fra institusjonene og ned i byrommet. Spennende debatter, engasjerende foredrag, forskningstorg og formidlingskonkurransen Forsker Grand Prix er bare noe av det Forskningsdagene kan by på.

  Les mer

 • 16.

  Sykkel-VM

  16. september - 24. september 2017

  Fra 16.–24. september arrangeres sykkel-VM i Bergen. Bergen 2017 er organisasjonen som er ansvarlig for planleggingen og organiseringen av UCI Road World Championships (Sykkel-VM) i Bergen 2017. For andre gang skal Norge være vertskap for et av de største, internasjonale sykkelarrangementene i verden – Sykkel-VM.

  Les mer

 • 1.

  Bergen Matfestival

  1. september - 3. september 2017

  Bergen Matfestival er Norges største lokalmatfestival og arrangeres på Koengen 1-3. september 2017. Opplev ekte matglede, bli inspirert og nyt lokale og internasjonale smaker! Møt regionens dyktige lokalmatprodusenter fra sjø og land, og noen av byens beste restauranter i restaurantteltet ”Matbyen Bergen." Bergen Matfestival inkluderer også Barnas Matfestival med eget mattelt, matkurs, dyr, og spennende aktiviteter.

  Les mer

 • 29.

  Bergen Cup

  29. juni - 2. juli 2017

  Norges største sommerturnering i håndball. 23.–26. juni arrangeres Bergen cup på Varden i Fyllingsdalen. Bergen cup er en håndballturnering for barn og ungdommer 7–18 år. Turneringen spilles ute på kunstgress og har som ambisjon å trekke internasjonale og nasjonale lag til Bergen. Bergen cup spilles den siste helgen i juni hvert år, og hadde sitt oppstartsår i 2015.

  Les mer

 • 14.

  Bergenfest

  14. juni - 17. juni 2017

  Bergenfest er en av Norges største og beste musikkfestivaler og arrangeres i vakre omgivelser på Bergenhus Festning, i hjertet av Bergen sentrum. Rekordmange Bergensbaserte artister deltar i år, med lokale navn som Hjerteslag, Aurora, Store P, Sondre Lerche, Sigrid, og John Olav Nilsen & Nordsjøen, med flere. I tillegg kommer internasjonale navn som Pet Shop Boys og Ellie Goulding, pluss de norske rapheltene i Karpe Diem - dette blir en fest du ikke bør gå glipp av!

  Les mer

 • 5.

  Mini Midi Maxi

  5. juni - 17. juni 2017

  Mini Midi Maxi, en teaterfestival for barn og unge, er en særegen begivenhet i Norge med norske og internasjonale teaterkompanier som deltar. Festivalen er nå på 11. året og hele programmet vises på Cornerteateret på Møhlenpris, 5-17 juni. Elleve ulike forestillinger fra Norge, England, Skottland, Irland, Canada, og Spania står på programmet for denne begivenheten innen norsk scenekunst.

  Les mer

 • 26.

  Nattjazz

  26. mai - 4. juni 2017

  Nattjazz fortsetter med det unike helhus-konseptet på USF Verftet, som siden 1973 har gjort festivalen til en essensiell opplevelse for publikum. Her presenteres musikk både for den som vil hygge seg med kjent materiale eller utvide den musikalske horisonten. Publikum får også mulighet til å oppleve det siste og beste fra den spennende og varierte musikkscenen i Bergen. Mellom slagene kan man mingle i vår improviserte og hyggelige bakgård, eller nyte et glass på kaien mens solen går ned i Puddefjorden.

  Les mer

 • 5.

  Bergen Swim Festival

  5. mai - 7. mai 2017

  Bergen Swim Festival feiret tiårsjubileum i 2017, og arrangerte i den anledning Skandinavias største og kuleste svømmestevne på AdO Arena i Bergen sentrum, 5.-7. mai. Stevnet er godkjent av Norges Svømmeforbund og med over 250.000 kr,- i premiepenger og flere av Europas beste utøvere på plakaten, er vi stolte av å ha bidratt til å fremme stevnet som tok sted i Norges flotteste svømmearena. Stevnet var godkjent av FINA som kvalifiseringsstevne for VM i Budapest i juli 2017.

  Les mer

 • 4.

  Humorfest

  4. mai - 6. mai 2017

  Norges morsomste mennesker ble samlet i Norges mest komiske by, Bergen, for å bringe latterkramper til alle og enhver. Fra 4.-6. mai i 2017 samlet kjente og kjære komikere og entertainere seg for å snu Bergen på hodet!

  Les mer

 • 8.

  Borealis Festival

  8. mars - 12. mars 2017

  Borealis er en festival for eksperimentell musikk i Bergen. Det er et sted for eventyrlysten lytting, og her feirer vi musikken som ikke lar seg sette inn i velkjente rammer. I år går festivalen av stabelen 8-12. Mars, i form av konserter, forestillinger, foredrag, og filmvisninger. Borealis er åpen for alle; fra førstegangslytteren til den erfarne musikkviter, fra de aller minste til de eldste og klokeste. Borealis inviterer deg med på en reise gjennom nye musikalske verdener!

  Les mer

 • 3.

  Lutherfestdagene

  3. mars - 7. mars 2017

  I år er det 500 år siden Martin Luther offentliggjorde sine berømte teser og utløste reformasjonen som forandret store deler av verden. Bergen har status som Norges reformasjonsby, og 3.-7. mars i år gikk Lutherfestdagene av stabelen. Det ble holdt konserter, teaterforestillinger, debatter, gudstjenester, byvandringer og flere artige aktiviteter for barn og unge, som 7-tårnstur og elektronikafest.

  Les mer

 • 9.

  Kulturnatt

  9. september - 9. september 2016

  Kulturnatt i Bergen ble gjennomført fredag 9. september 2016. Det ble åpnet for ulike gratis tilbud som å delta på Kulturcruise på Beffen, lommelyktvandring på Hanseatisk Museum, Akttegning i Tårnsalen, Glassblåsing på S12, korkonsert i Domkirken, dans på Torgallmenningen, Allsang på Skansen og byvandring på jakt etter gatekunst.

  Les mer

 • 1.

  Bergen Assembly

  1. september - 4. oktober 2016

  Bergen Assembly er en stor internasjonal kunstfestival som arrangeres i Bergen hvert tredje år, og som i september 2016 inviterte til en rekke arrangementer som var gratis for publikum. Etter tre års planlegging var det endelig klart for 2016-utgaven av den såkalte triennalen, hvor tre kunstneriske ledere Tarek Atoui, freethought og PRAXES fikk frie tøyler til å utforme sine prosjekter. Resultatet ble tre uavhengige prosjekter som inkluderte både utstillinger, foredrag, filmvisninger, konserter og performancekunst.

  Les mer

 • 25.

  Jubileumsreise

  25. juni - 25. juni 2016

  I forbindelse med at DD.MM. Kongen og Dronningen markerte 25 år som regenter, la hele Kongefamilien ut på en jubileumsreise med Kongeskipet ”Norge” langs norskekysten. De besøkte de store norske byene på sin ferd sørover, og den 25. juni var det Bergen som hadde gleden av å ønske både Kongeparet og Kronprinsparet velkommen.

  Les mer

 • 23.

  Bergen Cup

  23. juni - 26. juni 2016

  Norges største sommerturnering i håndball. 23.–26. juni ble den årlige Bergen cup arrangert på Varden i Fyllingsdalen. Bergen cup er en håndballturnering for barn og ungdommer 7–18 år. Turneringen spilles til vanlig ute på kunstgress og har som ambisjon å trekke internasjonale og nasjonale lag til Bergen. Bergen cup spilles den siste helgen i juni hvert år, og hadde sitt oppstartsår i 2015.

  Les mer

 • 9.

  Hansadagene

  9. juni - 12. juni 2016

  Hansadagene er en markering av det moderne hansabysamarbeidet som ble opprettet i 1980. Samarbeidet er i dag en av verdens største frivillige sammenslutninger av 186 byer og tettsteder som er medlemmer i nettverket. Hensikten med samarbeidet er å revitalisere og å øke folks bevissthet om den hanseatiske historien til nettverkets byer og å fremme samarbeidet mellom dem. Hansadagene ble arrangert i Bergen 9.–12. juni i 2016.

  Les mer